Fiscaal voordelig schenken/Nalaten

Aftrekbaarheid eenmalige giften:

U kunt standaard uw giften aftrekken van uw belastbaar inkomen als deze tussen 1 en 10 procent van het verzamelinkomen zijn. U kunt dit in uw belastingaangifte aangeven

Periodiek schenken.

Voor periodieke schenkingen zonder overeenkomst geldt de bovenstaande regel. Indien u periodiek schenkt met overeenkomst, legt u uw schenkingen voor minimaal 5 jaar vast. Daarmee kunt u volgens vaste regels en zonder drempel uw gehele schenkingen aftrekken van uw belastbaar inkomen. In feite betaalt de belastingdienst op die manier een aardig deel van uw giften. Dat is zowel gunstig voor u als voor SKD.

  • U mag het hele bedrag van uw schenking aftrekken van uw belastbaar inkomen
  • De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van uw schenking
  • SKD is voor minimaal 5 jaar verzekerd van uw steun
  • Uw hele gift komt ten goede aan SKD omdat goede doelen met een ANBI-status geen schenkbelasting hoeven te betalen

Voor een korte extra uitleg zie: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/verschil-periodieke-giften-gewone-giften

Voorheen moest periodiek schenken via een notaris vastgelegd worden. Dat is nu niet meer nodig. U kunt het direct met ons regelen.

Download het formulier Overeenkomst Periodiek Schenken hier en stuur het naar ons op. Wij zorgen ervoor dat uw formulier wordt aangevuld met een transactienummer. Het originele exemplaar van de schenker sturen wij ondertekend terug voor uw eigen administratie. Dat heeft u namelijk nodig voor uw jaarlijkse belastingaangifte.

Voor hulp met het invullen neem contact en op met: kothadaari@gmail.com