Onze projecten

Gezinsondersteuning:

Gezinsondersteuning is onze kerntaak. We geven onze gezinnen financiële steun en begeleiding op het gebied van voeding, onderwijs, en gezondheidszorg.

Voeding:
Elk gezin ontvangt elke maand een voucher ter waarde van ongeveer €50. Met die voucher kunnen de gezinnen bij de lokale supermarkt boodschappen doen. De voucher dekt verreweg het grootste deel van de maandelijkse primaire (voedsel)boodschappen. Door te kiezen voor hulp via een voucher (i.p.v. cash geld) stellen we de primaire boodschappen veilig en voorkomen we dat de moeders onder druk worden gezet om hun geld af te staan of hun geld uit te geven aan minder belangrijke zaken.

Samir & Janbee

Onderwijs:
In overleg met de moeders gaan wij op zoek naar een geschikte school voor de kinderen. Wij betalen het schoolgeld, de schoolboeken, uniformen, evt. ook de kosten van  bijles en mogelijk andere bijkomstigheden. Balram houdt door het jaar heen goed contact met de scholen en de kinderen en bewaakt op die manier de voortgang. De totale 
onderwijskosten per kind per jaar zijn ongeveer  €280,-. Voor dat bedrag gaat een kind naar een school waarvan wij na onderzoek hebben vastgesteld dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is.

Gezondheidszorg:
Bij gezondheidsklachten neemt Balram de patiënt in kwestie mee naar het ziekenhuis en betaald hij de kosten op rekening van de stichting. Bij moeders of kinderen met een chronische ziekte kunnen we op voorhand al zeggen dat de medische kosten betrekkelijk hoog zullen zijn en winnen we 
advies in van deskundigen in onze kennissenkring in Nederland en India. Dat geldt ook voor acute, levensbedreigende gezondheidsklachten die vaak kunnen leiden tot hoge onvoorziene kosten.

Scholen en dokters/ziekenhuizen in Vijayawada zijn vaak gevoelig voor een liefdadigheidsappèl. In alle gevallen proberen we korting te bedingen vanwege de moeilijke situatie waarin onze moeders en hun kinderen zich bevinden.

Uitstapjes:

Uitstapje zwembad

Ongeveer twee keer per jaar nemen we de kinderen uit de sloppenwijk van Gollapudi voor een feestelijk dagje uit mee naar een lokaal zwembad. Hiervoor hebben wij een vaste sponsor!

Om de band met onze gezinnen te versterken en in een informele setting te onderzoeken of alles goed loopt, gaan we af en toe met ze op stap, bijvoorbeeld om nieuwe kleren te kopen, om de nieuwste Telugu films te bekijken in de bioscoop, of om samen uit eten te gaan.